+90 216 484 64 63 bilgi@maksident.com +90 507 848 76 48

İletişim

Diş Eti Kanaması Durumunda Yapılması Gerekenler?

Diş eti kanaması çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilir. Diş fırçalamanın ardından diş etlerinde kan fark edildiğinde önemli olmadığı düşünülebilir. Yanlış diş fırçalama, hamilelik, yaralanma ve hassas diş etleri gibi senaryolar, periodontal kanamaya sebep olabilir. Bu, aynı zamanda diş eti iltihabının da bir belirtisi olabilir. Diş eti kanamasının sebebini tespit etmek ve en ideal çözümü bulmak için uzman diş hekimine ihtiyacınız olacak! Peki, diş eti kanaması durumunda neler yapılabilir? İşte cevapları…

Diş Eti Kanamasını Durdurma Yöntemleri

Dişlerinizi fırçalarken veya diş ipi kullanırken kanama olması ciddi bir durumun belirtisi olabilir. Diş eti iltihabı (gingivitis), diş eti dokularında hassaslık ve şişlik, diş eti hastalığı belirtileridir. Bu durumda hangi tedavi yöntemini uygulamak gerektiğini diş hekimi belirleyebilir. Diş eti kanaması durumunda bölgeye bakım yapılması önemlidir. Peki, diş eti kanaması nasıl durdurulur?

Ilık tuzlu su ya da hidrojen peroksit ile temizleyin: Diş eti kanaması ağızdaki bir yaralanma sebebiyle oluşuyorsa, ılık tuzlu su ile kanı temizlemek zararlı bakterileri yok eder ve diş eti enfeksiyonu riskini azaltır. Hidrojen peroksit de diş eti kanamasını durdurabilir; ancak bu maddeyi yutmamak gerekir.

Vitamin alın: K vitamini, kanınızın pıhtılaşmasını sağlayan çok önemli bir mineraldir. C vitamini, iç bağları güçlendiren ve diş etlerini koruyan temel vitamindir. Bu vitaminler gibi doğal antioksidanlar içeren sebze ve meyveler tüketmek, diş eti kanamasını durdurmak için destekleyici bir yöntemdir.

Ağız hijyenini sağlayın: Ağız hijyeni, diş eti kanamasını durdurmak ve muhtemel enfeksiyonları önlemek için kritik önemdedir. Dişleri sık sık fırçalamak ve ağız suyu gibi koruyucu ürünler kullanmak, düzenli aralıklarla diş taşı temizliği yaptırmak,dişlerde ve diş eti çizgisinde tartar birikimini önleyecektir.Aksi durumda zamanla diş eti dokularında kanama, periodontal hastalıklar veya çürüme ortaya çıkabilir.

Alkol ve sigara kullanmayın: Alkol ve sigara kullanımı kalp, akciğer ve karaciğer rahatsızlıklarına yol açar. Bu hastalıklar, periodontal hastalıklarla da ilişkilendirilir. Vücuda zararlı bu maddeleri kullanmak, bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek, ağızdaki bakterilere karşı korumayı zorlaştırabilir ve diş eti hastalıklarına ve diş eti kanamasına yol açabilir.

Kullandığınız ilaçlara dikkat edin: Bazı ilaçlar diş eti kanaması olasılığını artırabilir. Örneğin; aspirin gibi bazı reçetesiz ağrı kesiciler kanı inceltir ve kanamayı artırabilir. Reçeteli bir ilacın diş eti kanamasına neden olması da olasıdır.

Diş eti kanaması bazı durumlarda önemli değildir; ancak bazen profesyonel tedavi gerektirebilir. Doğru teşhis ve kişisel bakım ile diş eti kanamaları durdurulabilir. Diş eti kanaması durumunda ağız bakımı alışkanlıklarını değiştirmek gerekebilir. Diş eti kanaması evde uygulanabilecek yöntemlerle geçmiyorsa ve daha ciddi kanamalara dönüşüyorsa, bir an önce diş hekimine başvurmak gerekir. Diş hekimi, muayene sonrası kanamanın sebebini ortaya çıkaracaktır. Derinlemesine temizlik ya da periodontal cerrahi gibi bir tedaviye ihtiyaç duyulursa, uzman bir periodontiste başvurmak önerilir.

 

1Yorum

Bir yanıt yazın

X
+90 507 848 76 48